Desem met geschiedenis

Desem met geschiedenis

Al meer dan 10 jaar geleden werd ons desem gemaakt in Spanje. Na enkele omzwervingen kwam het terecht bij de desembakkerij ‘Panic’. Het desembrood van de bakkerij kreeg al snel een trouwe schare fans. Panic is een plek waar broodliefhebbers niet alleen het brood kunnen kopen, maar soms ook mogen meebakken en leren.

In Panic heeft Michiel Ramaker de fijne kneepjes van het desem bakken geleerd. In 2016 nam hij de stap om zelf een bakkerij te starten op het eiland Zanzibar, voor de kust van Tanzania. De bakkerij maakt tot op de dag van vandaag prachtige desembroden en levert deze aan verschillende restaurants, hotels en verkooppunten.

Sinds 2020 is Michiel met zijn desem terug in Nederland. Met deze desemcultuur wordt niet alleen in Nederland gebakken, maar ook in verschillende bakkerijen in Spanje, Cuba en in onze zusterbakkerij in Zanzibar. Elke bakkerij maakt zijn eigen unieke brood, maar we hebben allemaal hetzelfde moederdeeg.

Volg ons