Desembrood met een knapperige korst, luchtig kruim en volle smaak

Ons desembrood

Ons desembrood krijgt een lange rijstijd van meer dan 24 uur, hierdoor komen alle smaken van het meel vrij. In combinatie met onze krachtige en frisse desemcultuur ontstaat er daardoor een uniek brood. Het deeg rijst in rieten rijsmandjes en wordt direct op de stenen vloer van onze oven gebakken.

Het resultaat is een robuust brood met een knapperige korst en een zacht kruim. Onze grondstoffen zijn 100% biologisch en dat proef je. Daarnaast zijn wij SKAL-gecertificeerd.

Er is zoveel meer te vertellen, maar beter is het om ons desembrood te proeven… Wil je proeven of meer weten? Kom langs, bel ons of stuur een email. Wij vertellen graag over hoe ons brood tot stand komt.

Ons assortiment bij onze verkooppunten

BIO Landbrood

Gewicht: +/- 750 of 1000 gram

Een tarwebrood met voornamelijk volkorenmeel. Het tarwebloem wat in het deeg zit geeft het deeg wat meer structuur zodat het luchtiger wordt. Het brood heeft een bite door de geplette tarwekorrels die in het kruim zitten. Het kruim is iets vochtiger dan van het gemiddelde gistbrood. Dit zorgt echter voor goede bewaareigenschappen en een fijn mondgevoel.

Volkoren tarwemeel*, tarwebloem*, water, geplet tarwe,* volkoren speltmeel*, zout.

Allergenen: Tarwe, kan sporen van sesam en zonnebloemolie bevatten.

* van biologische oorsprong.

BIO Witbrood

Gewicht: +/- 750 gram

Een brood wat tarwebloem als basis heeft. Er zit echter ook volkorenmeel in, goed voor de smaak, fermentatie en voedingswaarde. Het brood is wat neutraler van smaak en is een goed ‘instap brood’. Een perfecte basis voor welk beleg dan ook.

Tarwebloem*, volkoren tarwemeel*, water, zout.

Allergenen: Tarwe, kan sporen van sesam en zonnebloemolie bevatten.

* van biologische oorsprong.

BIO Speltbrood

Gewicht: +/- 740 gram

Dit brood is van 100% spelt gemaakt. Van zuurdesem tot aan het bestuiven van de tafel en rijsmandjes. Het brood heeft wat geplette spelt op de korst voor extra structuur en crunch. Dit maakt de korst extra krokant. Het brood heeft de meest uitgesproken desem smaak van het stel.

Volkoren speltmeel*, speltbloem*, water, geplet spelt*, zout.

Allergenen: Spelt (tarwe), kan sporen van sesam en zonnebloemolie bevatten.

* van biologische oorsprong.

BIO Meerzadenbrood

Gewicht: +/- 740 gram

Dit brood komt gevuld met lekker veel zaden. Zonnebloempitten, lijnzaad en sesamzaad zorgen voor de rijke smaak van dit brood. Doordat het brood lang aan het rijzen is, mengen de smaken zich goed door het deeg. Op de korst zit wat extra zaad, zodat ook een deel van het zaad geroosterd wordt. De basis van dit brood is een mix van tarwebloem en volkorenmeel.

Tarwebloem*, volkoren tarwemeel*, water, sesamzaad*, lijnzaad*, zonnebloempitten*, volkoren speltmeel , zout.

Allergenen: Tarwe,  sesamzaad kan sporen van zonnebloemolie bevatten.

* van biologische oorsprong.

Kleine broodjes en maatwerk

Naast onze grote broden hebben we verschillende broodjes en maatwerk voor de horeca. Interesse? Neem contact met ons op.

Volg ons